2005: Café Einstein

Café Einstein – eller Massor med mustascher

Året är 1914 och Albert Einstein sitter på ett café i Berlin och kliar sig i huvudet. Tankarna står still, det stora genombrottet känns avlägset, och allt han vill är ju att vinna det ärofyllda nobelpriset.

Tillsammans med sin nervöse assistent Erwin Freundlich kommer Albert fram till att han måste åka till Krim i Ryssland för att beskåda solförmörkelsen som kan bevisa hans teorier. Men hur tar man sig in i Ryssland i dessa tider?

Alberts svartsjuke och kärlekstörstande fru Mileva, för att inte tala om Erwins ”bättre” hälft, den giriga Gretchen, har fått nog av männens vankelmod. När Mileva dessutom märker att Albert brevväxlar med det franska geniet Marie Curie, ja då brakar stormen lös.

Till 2005 års spex hade SöderSpexet hunnit mogna. Tack vare en bättre och större produktion med fler medverkande bakom scenen kunde SöderSpexet ge en helgjuten föreställning i en för ändamålet ombyggd svart låda med ridå och allt.

Är du sugen på att se denna föreställning (igen) ?
Då kan du beställa den på dvd för 39,90 kr, plus eventuell fraktkostnad. Maila oss då på dvd@soderspexet.se med info om vilken/vilka föreställningar du är intresserad av så ordnar vi det :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: