2006: Brandskattningen i Visby

Brandskattningen i Visby 1361 – eller ingen rauk utan eld

Under mitten av 1300-talet far den danske konungen Valdemar Atterdag till Gotland, efter att ha fått ett beundrarbrev från Visby.Hans stundande ankomst skapar oro i staden, inte minst hos skattemästaren Unghanse som har spelat bort Visbys hela skatt och är rädd för att bli avslöjad. Den ende som inte oroar sig verkar vara borgmästarinnans son Nils…

I stadens största attraktion, badhuset, rullar pengarna in och nunnorna förfasas över den ökande synden. Men Unghanse får en idé om hur detta ska utnyttjas på bästa sätt. Han oroar sig samtidigt för sin dotter Ingrid som har ett alltför gott öga till karlarna och misstänks konspirera med Atterdag.

Till nunnornas stora förtjusning får Visby besök av en italiensk munk, som av oväntad anledning börjar bikta på dass och sälja avlatsbrev. Atterdag och borgmästarinnan möts och missförstånd och konflikter leder till hot om brandskattning av staden. Men borgmästarinnan samlar till rådsmöte och får en idé!

Söderspexets tredje uppsättning blev en stor succé och bjöd på många skratt och fantastisk dekor och tidsenlig kostym!

Är du sugen på att se denna föreställning (igen) ?
Då kan du beställa den på dvd för 39,90 kr, plus eventuell fraktkostnad. Maila oss då på dvd@soderspexet.se med info om vilken/vilka föreställningar du är intresserad av så ordnar vi det :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: