2009: Elizabeth I

Elizabeth I – eller Vem vill ha en Bloody Mary?

Det är år 1554 – Henrik VIII har brutit med den katolska kyrkan och nyligen avrättat sin andra fru Anne Boleyn. Detta resulterade i att England står inför ett religionskrig mellan katoliker och protestanter.
Mitt i konflikten hamnar den unga tjugoåriga dottern Elizabeth som på grund av moderns död nu ses som en oäkting. Elizabeth fängslas därmed i Towern av sin fantatiskt katolska halvsyster Maria I, mer känd under öknamnet ”Bloody Mary”, då hon förföljer och avrättar alla protestanter. England är i skräck under hennes blodiga styre…

Men planer smids på flera håll. Maria I och hennes högra hand, den matglade Francis Bacon, får hjälp från oväntat håll att en gång för alla göra hela England katolskt. Borta i Vatikanen sätter Påven Paulus IV egna tveksamma planer i verket, eller är det bara en del i spelet?

Elizabeths rådgivare ”Burghley” smider egna planer på hur hon ska komma till makten och bli Englands nya drottning. Men en misslyckad och ännu erkänd dramatiker som väntar på sitt stora genombrott kommer emellan…

Är du sugen på att se denna föreställning (igen) ?
Då kan du beställa den på dvd för 39,90 kr, plus eventuell fraktkostnad. Maila oss då på dvd@soderspexet.se med info om vilken/vilka föreställningar du är intresserad av så ordnar vi det :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: