2012: Mordet på Flemingsbergsexpressen

SöderSpexet 2012: Mordet på Flemingsbergsexpressen – eller En expressorientering i mord

Varför står ett tåg still mitt på ett spår i det Svenska vinterlandskapet? Har växlarna frusit, är det ytterligare ett signalfel eller är det kanske frågan om mord? Frågorna är många och i sanningens namn har konduktören börjat tröttna på att svara på dem.

Hercule Poirot och Sture Svensson, självutnämnda mästerdetektiver, tar sig genast an fallet. Är det verkligen säkert att det var mord? Är vi ens säkra på att han är död? Omständigheterna verkar högst misstänkta och tåget är fullt av potentiella gärningsmän, den ena mer underlig än den andra. Men vem är egentligen den mördade och hur har denne förtjänat en sådan urspårad död?

Rollista – de misstänkta

2012 var SöderSpexets jubileumsår och vår 10:e föreställning fick namnet Mordet på Flemingsbergsexpressen – eller En expressorientering i mord. Spexföreställningen spelades fyra föreställningar, 8:e, 9:e, 10:e samt 12:e maj 2012.

Föreställningen är baserad på Agatha Christies mord-epos ”Mordet på orientexpressen” och håller hårt i klassiska element så som död, vinter och 30-tal men har låtit blanda upp karaktärslistan lite. Har du också längtat efter att få skratta åt en klassisk mordgåta? Välkommen att stiga på, vi lämnar strax stationen!

I samband med biljettsläpp av 2012 års spexföreställning ” Mordet på Flemingsbergsexpressen – eller En expressorientering i mord” släppte vi även ett spel på samma tema. Spelet är fortfarande online och spelbart. Läs mer om spelet här och ta chansen att testa det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: